woensdag 26 maart 2014

Arduino


3D printen is cool, 3D printen is gaaf. Maar je print voornamelijk vorm. Nog leuker wordt het natuurlijk als je daar enige intelligentie aan kan toevoegen. Een auto printen is leuk. Maar een afstandbestuurbare auto maken is natuurlijk nog weer cooler. Daar heb je dus iets van computertechnologie voor nodig. Nu heb je al heel veel mogelijkheden in een klein computertje, zoals de Raspberry pi of Arduino. Arduino is een kleine open source microcontrolller, ontworpen voor kunstenaars, hobbyisten en andere creatievelingen om objecten interactief mee te maken. Ze zijn te programmeren met iets wat gebaseerd is op C.

Op 29 maart is er een leuk evenement in Amsterdam, een Arduino Show & Tell dag. Het evenement is gratis toegankelijk, biedt interessante praatjes, en aan het eind van de dag een Arduino workshop. Dat laatste kost wel geld, maar voor 29,- euro krijg je ook nog een Arduino mee naar huis, dus dat lijkt me een koopje.
Als ik kon zou ik er zeker heen gaan met de kinderen, maar helaas (nou ja, helaas) gaan we al iets anders leuks doen komend weekend.

2 opmerkingen:

 1. Wij zijn inderdaad aan de Raspberry Pi. Ik zal die workshop 's melden bij het rest van het gezin, zelf -net als jij- een afspraak. Dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is ook nog een leuk alternatief: http://waag.org/nl/event/fabschool-kids7-solderen-met-mitch
   Hebben we helaas ook geen tijd voor. :-)

   Verwijderen