vrijdag 28 maart 2014

Sketchup voor kids

Het leukste is uiteindelijk het uitprinten van eigen ontwerpen. Toen we overwogen om een Ultimaker aan te schaffen kwamen we deze cursus tegen: Jouw idee in 3D. In een avond ontwerp je iets in Sketchup en print dat dan ter plekke uit. Dat leek me een goede manier om uit te vinden of 3D printen en ontwerpen echt zo laagdrempelig was geworden dat we er mee uit de voeten zouden kunnen.

We hadden eerder al een boekje in huis gehaald: Sketchup voor kids. Het is uit een leuke serie met bijvoorbeeld ook Gamemaker voor kids. Het idee van het boekje is dat je stap voor stap een voorbeeldproject doorwerkt, en zo kennis maakt met de verschillende mogelijkheden. Dat is een nuttige aanpak, hoewel veel kinderen misschien meteen iets zullen willen maken wat juist niet op het behandelde voorbeeld lijkt.

Het was voor mij min of meer de eerste kennismaking met Sketchup. Ik vond het concept van 3D ontwerp nog best lastig, en vooral het navigeren in een 3D ruimte. Maar door de voorbereiding via het boekje hadden de kinderen daar minder moeite mee, en wisten vrij snel een huisje te ontwerpen. Voor mij was dit een belangrijke stap in ons besluitvormingsproces rond de 3D printer. Binnen drie uur zelf iets ontwerpen en uitprinten, een kind kan de (3D) was doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten